pátek 12. ledna 2018

Databáze Helidat je partnerem Helicopter Show 2018

Stejně jako v loňském roce se i letos vrtulníková databáze Helidat.cz stala partnerem největšího vrtulníkového svátku v České republice - Helicopter Show 2018. Velice si toho vážíme a jsme rádi, že nás i letos pořadatel akce společnost DSA a.s. oslovila.

I letos databáze Helidat pro návštěvníky připraví stručné informace o každém vrtulníku s možností přejít na internetovou stránku vrtulníku pomocí tzv. QR kódů.

Co jsou to QR kódy?


V loňském ročníku Helicopter Show mě zarazilo, že plno návštěvníků vůbec nevědělo, co to vlastně na kartě vrtulníku bylo za podivný obrázek. Proto je na místě menší osvěta.

QR kód, na rozdíl od známějšího čárového kódu, je čtvercového tvaru a vypadá jako mozaika. Webová stránka qikni.cz zabývající se QR kódy uvádí: 
QR kódy se používají k rychlému, efektivnímu přenosu libovolné informace do mobilního zařízení, telefonu či tabletu.

Informace schované v QR kódu přenesete tak, že jej "vyfotíte" speciální aplikací, (pro tento úkon jsme vymysleli a používáme termín "qiknout"). Tato aplikace sama rozpozná co je v kódu uloženo a pak provede požadovanou akci - např. zobrazí webovou stránkupřidá si záznam do adresářepošle SMS a další
V našem případě se bude pod QR kódem skrývat webová stránka daného vrtulníku. Než aby si návštěvník musel vrtulník "googlit" nebo přepisovat kostrbatou webovou adresu. Jednoduše kód načtete chytrým telefonem s potřebnou aplikací (např. jednoduchou QR Code Reader).

Helicopter Show 2018

Akce se bude konat na královéhradeckém letišti 11.-12. května 2018. První den je určen odborné veřejnosti, druhý je dnem leteckým.
Veškeré důležité informace naleznete
Těšíme se na viděnou na Helicopter Show 2018

Žádné komentáře:

Okomentovat